Ta bussen
Resa klimatsmart

Ta bussen

Det mest klimatvänliga sättet att resa är med buss. Det är också billigt och du tar dig överallt.

Buss över hela Sverige

Du kan enkelt åka buss över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Buss tar förvisso längre tid än tåg eller flyg. Men du kan åka överallt. Från större städer till små orter eller byar. En annan stor fördel med just buss är att det är billigt. Behöver du hålla i plånboken är buss det absolut bästa alternativet. När du åker buss en längre sträcka är vanligtvis Cityterminalen i Stockholm ett slags nationellt nav.

Ta bussen utomlands

Du kan både åka buss till Norge, Finland och Danmark, men också ner till kontinenten. Du kan bokstavligen ta bussen till Spanien om du har tid. Genom att åka buss är du snällare mot omvärlden, samtidigt som du kan göra och se mycket.

Du kan också åka buss när du kommit på plats. Om du reser till USA kan du minska på klimatavtrycken genom att åka Greyhound när du väl är där. Du kan åka buss i alla världens länder. En stor fördel med buss när du reser utomlands är att du kan vara mer spontan än när du reser med tåg. Vanligtvis behöver du inte boka plats i förväg, förutom på populära linjer. Antingen går du bara till busstationen och hoppar på bussen eller så bokar du en biljett online.

Trevligt på bussen

För att en busstur ska bli så trevlig som möjligt är det viktigt att du är respektfull mot dina medpassagerare. Så kommer de att vara trevliga tillbaka. Ät inte mat som luktar. Du kan luta sätet bakåt, men se till att personen som sitter bakom dig har nog med plats. Ta med extra tröja så att du inte fryser. Det är också klokt att alltid ta med en vattenflaska, matsäck och våtservetter på längre turer.