Mode – en klimatbov
Klimat

Mode – en klimatbov

Vi behöver alla kläder på kroppen, men det visar sig att modeindustrin är en riktig klimatbov. Både fast fashion och att vi köper kläder online och sedan skickar tillbaka dem är dåligt för klimatet.

Mode

Det är många som är intresserade av mode och skönhet, som gillar att läsa modemagasinet Elle och att hänga med i de senaste trenderna. Det är inte konstigt: mode och skönhet är både vackert och kreativt. Samtidigt är det en del av problemet. Det kommer hela tiden ut nya trender och kläder att köpa.

Fast fashion

Fast fashion är mode som bara håller för en säsong. Senaste trenden, ofta i billigt material, ungefär som snabbmat. Problemet är att kläderna kräver resurser när de tillverkas. De används under en kort tid och sedan slängs de. Det har en enorm påverkan på klimat och miljö. Onlineshoppar skapar än mer problem: du kan enkelt köpa mycket kläder och sedan bara skicka tillbaka det som du inte gillar. Det visar sig att alla kläder och saker som vi skickar tillbaka också påverkar klimatet mycket. Genom att handla mer medvetet och köpa kvalitet kan klimatpåverkan minskas. Det är också viktigt att använda kläderna under en längre tid och ta hand om dem väl, så att de håller under flera år.